Αρνίσιο κεμπάπ με μελιτζάνα
Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης
Υλικά
700γρ. αρνί ψαχνό, κομμένο σε κομμάτια από μπούτι
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κρασοπότηρο λάδι
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβετε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Βάζετε τα κομματάκια του κρέατος μέσα σε ένα μπολ, ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και το μισό λάδι, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε κατ’ αρχήν σε φέτες και μετά σε χοντρούς κύβους. Κόβετε και το ψωμί σε χοντρούς κύβους. Βγάζετε το μαριναρισμένο κρέας από το ψυγείο και περνάτε τα κομμάτια σε σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια μελιτζάνας και κομμάτια ψωμιού.
Τα ψήνετε σε κάρβουνα γυρίζοντάς τα συχνά για να μην αρπάξουν. Τα αλείφετε που και που με τη μαρινάδα κρέατος που έμεινε. Τα σερβίρετε ζεστά μόλις βγουν από τη σχάρα μαζί με χωριάτικη σαλάτα.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:30' Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή
olivemagazine.gr