Γρανίτα σοκολάτα για… μεγάλα παιδιά
Η συγκεκριμένη γρανίτα σοκολάτα αποτελεί πρόταση - κυρίως - για… μεγάλα παιδιά, αφού περιέχει κονιάκ.
Εάν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε από τη συνταγή, προκειμένου να γίνει μια γρήγορη, γλυκιά και συνάμα δροσερή απόλαυση για όλους!
Υλικά
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κακάο κοσκινισμένο
50 γρ. κουβερτούρα
1/2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και η κουβερτούρα.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο -καλύτερα πλατύ και χαμηλό- και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το σκαλίζουμε και το χτενίζουμε με ένα πιρούνι.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές. Δηλαδή αφήνουμε τη γρανίτα συνολικά στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια, γαρνίροντας το καθένα με λίγη μέντα.
Είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!
neakriti.gr