Αρχικά, το κλείσιμο των καταστημάτων και εν προκειμένω των μπαρ, άρα και η μη κατανάλωσης αλκοόλ και από την άλλη η ελεγχόμενη και δικαιολογημένη κυκλοφορία στους δρόμους, έριξαν θεαματικά το δείκτη των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό.
Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς συγκρίνοντας τα στατιστικά του περυσινού Μάρτη με τον φετινό, ο οποίος εκπνέει σε λίγους μήνες.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων
Κρήτης, Γιάννης Λιονάκης, στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, πέρυσι το Μάρτιο είχαν
σημειωθεί στο νησί τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, πέντε συνάνθρωποι μας
είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε 13 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ενώ είχαν
καταγραφεί σε επίπεδο Κρήτης το συγκεκριμένο
χρονικό διάστημα 14 ελαφρείς τραυματισμοί.
«Η κατάσταση που ζούμε τώρα, δηλαδή η μη κατανάλωση αλκοόλ λόγω των επιχειρήσεων που είναι κλειστές αλλά και η παραμονή μας στα σπίτια μας έχουν συντελέσει στο να μην έχουμε θανατηφόρο δυστύχημα μέχρι στιγμής το μήνα Μάρτιο».
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, αυτό το μήνα σημειώθηκε ένα τροχαίο στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο, ενώ σε πέντε ακόμη τροχαία, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα έξι πολίτες.
Στη θεαματική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αναφέρεται και ο υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου και πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ
Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Καρακούδης. «Η μείωση είναι θεαματική και νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο.
Είναι βέβαια λογικό και επόμενο, αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και δεν καταναλώνει αλκοόλ.
Το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό σε δρόμο του νομού είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και να μην μετακινείται χωρίς λόγο, ενώ γνωρίζει ότι τα συνεργεία της αστυνομίας θα προχωρήσουν σε βεβαιώσεις προστίμων εκεί όπου απαιτείται».
cretapost.gr