Μ. Χνάρης: Το «οφτό» δεν είναι «τοπικό» προϊόν
Το «οφτό» ως γαστρονομικό προϊόν αφορά στον ευρύτερο όγκο του Ψηλορείτη και σε άλλες ορεινές περιοχές της Κρήτης. Δεν είναι τοπικιστικού χαραχτήρα. Αυτή είναι η θέση της Περιφέρειας δια στόματος του εντεταλμένου συμβούλου πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη, μέσω του 98.4 έναντι της σκέψης του Δήμου Ανωγείων το συγκεκριμένο γαστρονομικό προϊόν να καθιερωθεί – πιστοποιηθεί με την ονομασία «Ανωγειανό οφτο» .
«Από την Ηλιάδα του Ομήρου υπάρχουν καταγραφές για το «οφτό» κάτι που σημειώνεται και στο φάκελο τον οποίο έχει καταθέσει η περιφέρεια από τον Ιούνιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πιστοποίηση του αρνιού Κρήτης», προσθέτει με νόημα ο Μανόλης Χνάρης.
Για προϊόν που αφορά σε όλο το νησί έκανε λόγο στον 98.4 επίσης ο 83χρονος δάσκαλος Δημήτρης Παρασύρης.
«Έξυπνη» η κίνηση των Ανωγείων αλλά δεν είναι όλα τα ωραία δικά τους,
όπως το «οφτό» ή το μουσείο με τα «κέρινα ομοιώματα» η θέση του προέδρου
της κοινότητας Κώστα Παρασύρη.
neakriti.gr