Νηστίσιμη μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο!
Η ομάδα Live Kitchen την έφτιαξε και μας την προτείνει.
Υλικά
Για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
200 γρ. νερό
1 βανίλια
1 κτσ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
ηλιέλαιο για το άλειμμα
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
350 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. μαργαρίνη
Μπόλικο ηλιέλαιο
Tips
Αλεύρι για τσουρέκι
Ξεκούραση 1 ώρα με λάδι το ζυμάρι σκεπασμένο με μεμβράνη
Μετά την ξεκούραση ανοίγουμε απευθείας το ζυμάρι χωρίς να το ξαναπλάσουμε!
(Ψήσιμο) Μετά τα 30 λεπτά γυρνάμε το ταψί
Ψήνουμε 170 με 180c με αέρα
neakriti.gr