Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo
Επιχειρήστε να το φτιάξετε και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε!
Πρόκειται για ένα γλυκό το οποίο υπερτερεί και σε εμφάνιση, αλλά και σε γεύση.
Απλό, δροσερό, μυρωδάτο, καθώς η βανίλια σε αυτό το γλυκό δίνει επιπλέον γεύση και άρωμα.
Φτιάξτε το, όπως ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα - βήμα τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής.
Υλικά
Για τη βάση
6 πακέτα μπισκότα Οreo
200 γρ. γάλα
Για την κρέμα σοκολάτας
1,5 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν φλάουρ
1 κτσ υγρή βανίλια
2 κτγ κακάο σκόνη
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Για τη κρέμα βανίλιας
800 γρ γάλα
80 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 κτσ υγρή βανίλια
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
Για τη σαντιγί
400 μλ κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
Για το στόλισμα
μίνι μπισκότα oreo
25X30
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί 25X30 στρώνουμε μεμβράνη και βουτάμε στο γάλα τα μπισκότα Οreo και κάνουμε την βάση.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο σε σκόνη, την ζάχαρη, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα Οreo και έπειτα συνεχίζουμε και βάζουμε μπισκότα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη το ταψί.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας παίρνοντας μια κατσαρόλα και ρίχνοντας το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και την υγρή βανίλια και ανακατεύοντας πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή κρέμα πάνω από την άλλη κρέμα και αφού κρυώσει λίγο τοποθετούμε μια μεμβράνη αφήνουμε το γλυκό 1/2 ώρα να κρυώσει και έπειτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να μπορέσουμε να το δουλέψουμε.
Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε και φτιάχνουμε το γλάσο και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό.
Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την σαντιγί μας και με την βοήθεια ενός κορνέ στολίζουμε την τούρτα.
Τοποθετούμε και μίνι Οreo για το στόλισμα της τούρτας.
Την βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο να ξεπαγώσει ομαλά. και μετά από 2 ώρες η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε σε πάρτι, γιορτές η οποιαδήποτε άλλη περίσταση!!Καλή σας επιτυχία
neakriti.gr