Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τέλος σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες στο Βενιζέλειο

Τέλος σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες στο Βενιζέλειο

Ηράκλειο | 23/10/2018 - 19:35
Τέλος σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες στο Βενιζέλειο
Σεντόνια καλούνται να κρατούν μαζί τους οι ασθενείς αφού...τελείωσαν

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα από εκείνα που διαχρονικά αντιμετώπιζε το ΕΣΥ! Σήμερα, ύστερα από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας... η πραγματικότητα είναι αυτή: Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, εκτός από προσωπικό και λεφτά, δεν έχουν ούτε καν σεντόνια και μαξιλαροθήκες, που καλούνται να κρατούν μαζί τους οι ασθενείς... ενώ τα αναλώσιμα χρησιμοποιούνται με φειδώ κι όταν τελειώσουν απλώς δανείζονται από το ΠΑΓΝΗ, όπου κι εκεί η κατάσταση δεν είναι καλύτερη!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα μια μίνι έρευνα της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, σε λίστα αναμονής για χειρουργεία βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 ασθενείς, ενώ τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα βγάζουν εκτός προγραμματισμού γιατρούς και διαγνώσεις! Η “Νέα Κρήτη” κατέγραψε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του νομού Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Η κατάσταση στο Βενιζέλειο

Σοβαρή και πραγματική έλλειψη σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες, το γερασμένο εργασιακό προσωπικό, το χωροταξικό και ο μη διαχωρισμός από το ΠΑΓΝΗ συνιστούν τα βασικά προβλήματα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Σε μια περίοδο που το τέλος των μνημονίων και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα σήμαινε την ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση της Υγείας, η κατάσταση του Βενιζελείου αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, συνιστά μια κατάσταση δραματική για το νοσοκομείο του Ηρακλείου.


Ο προϋπολογισμός του 2019 μπορεί να είδε το “πράσινο φως” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας. Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ελληνικό σύστημα υγείας εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για το πετσόκομμα του προϋπολογισμού της Υγείας, ενώ οι όποιες επιχορηγήσεις λαμβάνονται γίνονται με το σταγονόμετρο.
«Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται το Βενιζέλειο για να καλύψει τις ανάγκες του, γιατί κάθε χρόνο είναι λιγότερες οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο και πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των πραγμάτων για να φτάσει το κονδύλι. Μέχρι τώρα, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Αλλά αυτό το γνωρίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων πώς τα καταφέρνουν. Ένα συνεχές κόψε-ράψε. Οι επιχορηγήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και εάν κάποιος παρακολουθήσει τη συζήτηση γύρω από τον προϋπολογισμό του 2019, θα διαπιστώσει πως η Υγεία θα είναι η πρώτη που θα έχει μείωση των κονδυλίων. Το 2019 θα μας βρει σε δύσκολη κατάσταση και ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί το Βενιζέλειο έχει μια αύξηση 40% σε επίπεδο κόσμου», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Γιώργος Χονδροζουμάκης.


Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι οι προμήθειες υλικών. Ο κ. Χονδροζουμάκης, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βαμβάκι, οινόπνευμα κ.λπ., καθώς το Βενιζέλειο συνεργάζεται με το ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, όπου εκεί το πρόβλημα είναι ουσιαστικό.


«Στα νοσοκομεία της Κρήτης συνεργαζόμαστε. Μέχρι τώρα δεν είχε παρουσιαστεί η έλλειψη σε υλικά άμεσης ανάγκης στο νοσοκομείο και, εάν υπάρχει έλλειψη, θα είναι μίας ή δύο ημερών, γιατί δανειζόμαστε από το άλλο νοσοκομείο και έτσι καλύπτουμε τις διαφορές. Τεράστιες ελλείψεις σε υλικά δεν υπάρχουν σε γενικές γραμμές» είπε ο κ. Χονδροζουμάκης, ενώ συνέχισε: «Στα σεντόνια υπάρχει πραγματικά μεγάλη έλλειψη. Γιατί ο κόσμος είναι πολύς και δε φτάνουν. Όσα σεντόνια και να έχεις, δε φτάνουν. Και στις μαξιλαροθήκες υπάρχει το πρόβλημα. Εκεί παρουσιάζεται έντονο το πρόβλημα της έλλειψης. Όχι πως δε διορθώνεται, αλλά μπορεί να καθυστερήσει. Και ο κόσμος είναι απαιτητικός τώρα. Όταν πάει στο νοσοκομείο, ο ασθενής έχει πληρώσει για την υγεία του και θέλει να έχει τη μαξιλαροθήκη του και τα σεντόνια του. Υπάρχει ένα πρόβλημα εκεί, ρυθμίζεται σιγά-σιγά, αλλά με ρυθμό... χελώνας».

Γερασμένο προσωπικό

Σημαντικό ζήτημα, επίσης, είναι το εργασιακό δυναμικό του Βενιζελείου, το οποίο έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας από τη μια, και από την άλλη είναι υποστελεχωμένο.


«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο είναι το προσωπικό. Είναι το βασικότερο, αλλά και οι χώροι του νοσοκομείου. Μεγάλος μέσος όρος ηλικίας χαρακτηρίζει το εργασιακό δυναμικό του Βενιζελείου. Είμαστε γερασμένο προσωπικό. Προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1997 και όσες προσλήψεις έχουν γίνει έγιναν από επικουρικούς, που βρίσκονται σε μια διαρκή “ομηρία” εάν θα τους κρατήσουν ή όχι. Στο νοσοκομείο το 2012 σταμάτησαν να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Ένα “τρικ” του υπουργείου Υγείας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία οργανική θέση. Είναι όλες καλυμμένες οι θέσεις του. Με τον Ν. 2012 επί Λοβέρδου, τα κενά είναι τεράστια. Από τους 80 τραυματιοφορείς, είμαστε 37. Δέκα άτομα από αυτούς είναι με σύμβαση που λήγει τον Φεβρουάριο και δε ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Έχουν εξαγγείλει ότι θα ανανεωθούν και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει πράξη.
Εάν πάμε στους ειδικευόμενους, αυτή τη στιγμή έπρεπε να ήταν 170 άτομα και είναι τώρα σχεδόν 120 άτομα. Επίσης, έχουμε 200 κενές οργανικές θέσεις. Ακόμη, σε νευραλγικά τμήματα υπάρχουν ελλείψεις: 7 νοσηλεύτριες σε 9 ιατρεία. Δεν υπάρχει

τραυματιοφορέας στην υποδοχή, ούτε τραυματιοφορέας στη διακίνηση περιστατικών, με αποτέλεσμα να “κολλάνε” τα ιατρεία», επισήμανε ο κ. Χονδροζουμάκης.


Όσον αφορά το χωροταξικό, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πρόβλημα με το χωροταξικό και πιστεύουμε πως η επέκταση που θα γίνει στο νοσοκομείο ήδη έχει ξεκινήσει να καλυτερέψει τους χώρους του νοσοκομείου και να υπάρχει ένας άνετος χώρος. Στο παλιό κτήριο, οι θάλαμοι είναι 8κλινοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουαλέτες δεν υπάρχουν, ενώ οι συνθήκες νοσηλείας είναι κακές. Ο κάθε εργαζόμενος καταβάλλει έναν προσωπικό και ηθικό αγώνα δρόμου για να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες».

«7.000 τα χρωστούμενα ρεπό»

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζελείου, Αναστάσιος Καϊσίδης, αναφέρθηκε στις ελαστικές μορφές απασχόλησης που απασχολούν ένα μέρος των εργαζομένων του Βενιζελείου, αλλά και στο γεγονός πως υπάρχουν χρωστούμενα ρεπό, τα οποία δεν έχουν δοθεί στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.


«Έχουν εγκαθιδρυθεί οι ελαστικές μορφές εργασίας, που αυτή τη στιγμή είναι 80-100 άτομα με μπλοκάκια, ΟΑΕΔ ή επικουρικό, και δε ξέρουν εάν θα συνεχίσουν και με τι είδους εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν. Αυτοί που μείνανε δεν έχουν την ψυχική διαύγεια, ούτε τη σωματική ευεξία να ανταποκριθούν στα καθήκοντα. Τα χρωστούμενα ρεπό είναι 7.000. Αυτά για να βγουν σημαίνει πως κάποιοι υπερβάλλουν εαυτόν, κάτι το οποίο μετά από κάποια φάση δεν μπορείς να το κάνεις. Αυτό βέβαια δημιουργεί εργασιακές αδικίες, ενώ άλλοι επωμίζονται μεγαλύτερο βάρος λόγω εμπειρίας και αναγκάζονται να εξουθενώνονται», τόνισε ο κ. Καϊσίδης.
Τέλος, ο κ. Χονδροζουμάκης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο μείζον πρόβλημα, που είναι ο μη διαχωρισμός μεταξύ ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου. Αυτός ο διαχωρισμός αναμενόταν να γίνει πράξη εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η αυτονομία του Βενιζελείου ως νοσοκομειακού ιδρύματος συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστημονική και διοικητική του εξέλιξη.


«Τον διαχωρισμό τον περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετά από 4 χρόνια ακόμη δεν έχει βγει καν από διαβούλευση το νομοσχέδιο, το οποίο θα διαχωρίσει και το νοσοκομείο, έτσι ώστε να μπορεί ανεξάρτητο να προγραμματίσει τη δράση του και την οικονομική και επιστημονική. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός των δύο νοσοκομείων. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι δεν υπάρχουν δύο νοσοκομεία στον νομό Ηρακλείου, αλλά υπάρχει ένα νοσοκομείο που αφορά το Ηράκλειο και αυτό είναι το Βενιζέλειο. Το ΠΑΓΝΗ είναι νοσοκομείο της Κρήτης και όλης της νότιας Ελλάδας και πρέπει να παίξει τον ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί. Είναι τριτοβάθμιο νοσοκομείο, ενώ το Βενιζέλειο είναι γενικό νοσοκομείο και αφορά τον νομό Ηρακλείου.
Αυτή τη στιγμή, μέσα από τη συγχώνευση που έχουμε, γίνεται ένας συγκρητισμός ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται επαρκώς ως νοσοκομειακός οργανισμός», ανέφερε ο κ. Χονδροζουμάκης.

3.000 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν στο ΠΑΓΝΗ

Τα παλιά ιατρικά μηχανήματα που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, η μείωση των κονδυλίων στην Υγεία, οι σειρές αναμονής στα χειρουργεία και η εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Η έλλειψη χρηματοδότησης των νοσοκομείων είναι μια εικόνα που χαρακτηρίζει τη γενικότερη υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας. Ο κ. Χονδροζουμάκης, πρόεδρος Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, μίλησε για έναν αγώνα δρόμου που βιώνει το συγκεκριμένο νοσοκομειακό ίδρυμα. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο πρόεδρος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Κώστας Βρύσαλης.
Ο κ. Βρύσαλης μάς έδωσε μια εικόνα, η οποία σε μεγάλο βαθμό πλήττει τα δύο αξιακά θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που είναι η ισότιμη και η καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από την κοινωνία των πολιτών.


Ο κ. Βρύσαλης είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ότι «η κυβέρνηση μιλάει για “αύξηση των δαπανών”, όταν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία από το 2010 έως το 2018 έχουν μειωθεί προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%! Παρά τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 δεν προκύπτει καμιά αναπλήρωση απωλειών, ενώ στην καλύτερη περίπτωση προμηνύεται η παγίωση της σημερινής άθλιας κατάστασης. Μόνο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο κρατικός προϋπολογισμός δείχνει ότι δεν καλύπτει τις ευθύνες του κράτους προς τους ασθενείς, ενώ για τους ανασφάλιστους δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή. Ενώ το νοσοκομείο εξυπηρέτησε 46.000 περίπου ανασφάλιστους ασθενείς, δεν έχει δώσει τίποτε για τον κρατικό προϋπολογισμό και το ποσό που δαπανήθηκε ήταν 6.755.188. Το κράτος δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή. Η περίφημη καθολικότητα και ισότητα που διαφημίζει η κυβέρνηση σταματάει στα γκισέ των ιδιωτικών απογευματινών και εργαστηριακών ιατρείων μόνο. Αυτό έχει αντανάκλαση προφανώς και στη λειτουργία του νοσοκομείου, γιατί ο προϋπολογισμός του ΠΑΓΝΗ σε σχέση με εκείνον του 2017 είναι μειωμένος κατά πολλά εκατομμύρια.


Να σας πω ότι για τη φαρμακευτική δαπάνη ήδη έχει υπερκαλυφθεί το ποσό για το ΠΑΓΝΗ. Ήταν 26 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί. Τώρα χρειάζεται χρηματοδότηση του κράτους για να καλυφθούν οι άλλοι δύο μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και για το υγειονομικό υλικό υπάρχουν περικοπές κοντά στο 1 εκατομμύριο».


Τέλος, ο κ. Βρύσαλης αναφέρθηκε και στις μεγάλες ουρές αναμονής στα χειρουργεία, οι οποίες φτάνουν στον απίστευτο αριθμό των 3.000 ασθενών. Το πρόβλημα της αναμονής στα χειρουργεία είναι ιδιαίτερα έντονο, εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως υπάρχει αύξηση του αριθμού των ασθενών.


«Η λίστα των χειρουργείων, που είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχει φτάσει στους 3.000 ασθενείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό, το απόγευμα δε λειτουργούν τα νοσοκομεία δημόσια και δωρεάν, ενώ δεν υπάρχουν και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το νοσοκομείο διαθέτει 16.000 κλίνες και λειτουργούν 13.000, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τις άλλες 3.000 κλίνες. Είναι σοβαρά προβλήματα, που δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε».

Πεπαλαιωμένος ο μηχανολογικός εξοπλισμός

Ο κ. Βρυσάλης, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, υποστήριξε πως η υποχρηματοδότηση έχει ως άμεση προέκταση την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ προϋπολογίζει να εισπράξει το 2018 από τους ασθενείς-πελάτες των απογευματινών ιατρείων 3.800.000 ευρώ.
«Στο έδαφος της υποχρηματοδότησης, η κυβέρνηση βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, προωθώντας τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως “αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες”, που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του “κόστους λειτουργίας” (συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας) από την “πώληση” υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ προϋπολογίζει να εισπράξει το νοσοκομείο το 2018, άμεσα από τους ασθενείς-πελάτες των απογευματινών ιατρείων, 3.800.000 ευρώ, δηλαδή 1.000.000 ευρώ παραπάνω από το 2017», ανέφερε ο κ. Βρύσαλης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρύσαλης καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία «εισάγει σε μια σειρά από φάρμακα “εισοδηματικά κριτήρια με βάση τη χρονιότητα της νόσου”, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την ανακατανομή του χαρατσώματος για τα φάρμακα και πάλι μεταξύ των φτωχών και των ακόμα πιο φτωχών από τα λαϊκά στρώματα. Ήδη, το ποσό για φαρμακευτική δαπάνη έχει καλυφθεί (ήταν 26.000.000 ευρώ)».


Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο ΠΑΓΝΗ είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς δεν είναι λίγα εκείνα τα μηχανήματα που πρέπει να αντικατασταθούν.


«Υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός που θέλει άμεση αντικατάσταση (πλυντήρια, κλίβανος, στεγνωτήριο), αλλά και ιατρο-τεχνολογικός, όπως μαστογράφος, αναισθησιολογικά μηχανήματα, μηχάνημα βραχυθεραπείας κ.ά. Οι προμήθειες και τα αναλώσιμα υπόκεινται και αυτά στους περιοριστικούς όρους μιας πολιτικής που δεν ευθυγραμμίζεται με το δημόσιο συμφέρον. Την ίδια ώρα, υπάρχουν μηχανήματα που δεν αξιοποιούνται στο σύνολο, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως μαστογράφος, πανοραμικές, DEXA και γραμμικός επιταχυντής, κατάσταση που ανοίγει τον δρόμο για αξιοποίηση από ιδιώτες ή από τις ίδιες τις εταιρείες», είπε ο κ. Βρύσαλης.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν μιλάμε για ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και με μειωμένα δικαιώματα, εννοούμε εργαζόμενους που πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και από προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας). Μέσα στο 2018 θα υπάρξουν άλλες 1.500 αποχωρήσεις-απολύσεις γιατρών. Η περίφημη ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού (πλην γιατρών), μέχρι σήμερα είναι 6 νέοι συνάδελφοι. Την ίδια ώρα, υπάρχουν 645 κενές θέσεις εργαζομένων, εκ των οποίων 325 ανήκουν στη Νοσηλευτική Υπηρεσία».

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.